משרד עו”ד ליאורה חזן – נזקי גוף – תאונת דרכים

scale

תאונת דרכים

כאשר אנו מדברים על תאונת דרכים חשוב לזכור מה היא תאונת דרכים ואילו זכויות יש לנפגעי תאונת דרכים. נושא תאונת דרכים וכן פיצוי שמגיע לנפגעי תאונות דרכים נדונים בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל”ה-1975. על פי חוק זה, די בכך שלאדם נגרם נזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים שתקום זכאותו לקבלת פיצוי ואין רלוונטיות לשאלה מי אשם בתאונה.

 

1. את מי תובעים בגין נזק גוף כתוצאה מפגיעה בתאונת דרכים?

  • כאשר מדובר על הולך רגל שנפגע נזק גוף בתאונת דרכים – נהג רכב הפוגע יפצה את הנפגע.
  • כאשר מדובר על נהג שנפגע בתאונת דרכים – חברה המבטחת בביטוח חובה את רכבו של הנהג יפצה את הנפגע.

2. כיצד חשוב לנהוג לאדם שנפגע נזק גוף בתאונת דרכים?

  • חשוב לקבל פרטים מנהג רכב הפוגע, לבקש מספר טלפון של עדי האירוע, לפנות מייד לקבלת טיפול רפואי, לפנות למשטרה ולקבל אישור על תאונה וכמובן לפנות לעו”ד העוסק בתחום.

3. כיצד לנהוג כאשר מדובר על תאונה ” פגע וברך”, כלומר כאשר לא ידוע זהותו של נהג הפוגע?

  • על הנפגע לתבוע את קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

4. ישנם מקרים כאשר תאונת דרכים היא גם תאונת עבודה, כיצד לפעול במקרים אלו? האם יש כפל פיצויים? מי יפצה את הנפגע על נזק גופו שנגרם כתוצאה מתאונת עבודה?

  • כאשר מדובר על תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה חובה על הנפגע לממש את זכויותיו מול המוסד לביטוח לאומי תוך 12 חודשים מיום התאונה. מאחר ולא ניתן לקבל כפל פיצויים בגין אותה תאונה ינוכו תגמולים שמגיעים לנפגע מהמוסד לביטוח לאומי מסך הפיצוי שייפסק לטובת הנפגע במסגרת תביעתו כנגד מבטחת חובה.

אין לראות בכתבה זו כתחליף לייעוץ משפטי אלא רק מידע כללי בלבד. לשם קבלת ייעוץ משפטי בעניין ספציפי יש לפנות לעו”ד ליאורה חזן.

 

לפרטים נוספים או לתיאום פגישת ייעוץ – צרו קשר עם המשרד עוד היום ואשמח לעמוד לשירותכם!

ליצירת קשר עם עו''ד ליאורה חזן

דרג בבקשה

0 / 5

Your page rank: